Låna pengar för bil eller båt

Behöver du låna pengar, men vet inte var du skall börja? Låt oss hjälpa dig komma igång. Fyll i dina kontaktuppgifter så skickar vi dig några tips var du hittar det billigaste lånet

Om du fyller i dina kontaktuppgifter, skickar vi dig tips på lån som passar dina behov. Genom att fylla i dina kontaktuppgifter, binder du dig till ingenting.

Båt- eller billån utan säkerhet upp till 500 000 kr

hae-lainojen-yhdistämistä.png

1. Fyll i låneansökan

yhdistä-lainat-vertaile-edullisin.png

2. Gå igenom lånealternativen

paras-yhdistelylaina.png

3. Få pengar direkt på kontot

Billån och båtlån - hur fungerar de?

Både båt- och billån säger rätt så tydligt vilka typer av lån de är, nämligen lån för att finansiera konsumenters köp av en bil eller båt. Speciellt billån har varit med i bilden länge, då inköp av en ny bil ofta kräver någon slags finansiering. Lån hamnar man ta, speciellt då om man inte har en bil sen tidigare och har bestämt sig för att köpa en ny bil.

Billån med bilen som säkerhet, är den lösning som gäller de flesta personer som skaffar en ny bil. Då är det vanligt att man sätter bilen som säkerhet då man gör upp avbetalningskontraktet med banken eller finansieringsbolaget. En ny bil som säkerhet är det enklaste valet vid inköp av ny bil, då man inte behöver gissa sig fram till något värde för bilen. Andra alternativ för att finansiera sitt bilinköp är leasing och lån via bolånet.

Det populäraste sättet att finansiera köpet av en något äldre bil är ansökan om billån utan säkerhet. Det är även denna lånetyp som vi erbjuder på vår sida, så därför vill vi berätta mera om denna metod nedan.

Billån - lista på långivare

låna pengar

Lån med snabb ansökan och utbetalning

Billån utan säkerhet – även känt som privatlån

Vi nämnde tidigare, att nya bilar finansieras genom banker och lånebolag som samarbetar direkt med bilhandlarna. Allt sköts på plats och lånet är klart på samma gång som du hämtar din nya bil. Om du är ute efter en några år gammal bil, så brukar ett lån med bilen som säkerhet vara ett alternativ. Nedan har vi listat de fördelar ett lån utan säkerhet har:

– Du kan välja själv hur stor del av köpet du vill finansiera.
– Lånebeloppet kan vara upp till 600 000 kr.
– Amorteringstiden kan vara mellan 1 och 15 år.
– Du kan välja vad du gör med pengarna om du väljer att sälja bilen.
– Du kan själv välja hurudan försäkring du tar åt bilen.
– Du kan fritt välja var du köper bilen.

Flera långivare erbjuder dessa dagar billån utan kontantinsats eller billån utan säkerhet. Ordet billån kan vara lite missvisande, då det i grund och botten handlar om ett privatlån utan säkerhet. Om du tar ett privatlån för att finansiera ditt bilinköp, får du en individuell och rörlig ränta. Om du är ute efter just denna typ av lån, så lönar det sig att ta med alla privatlån som finns på marknaden.

Vad kostar ett billån?

När det gäller kostnaden av billån, så rekommenderar vi att du besöker några långivare som erbjuder privatlån eller billån och kollar vad deras kalkylator säger. För att frå fram en månadskostnad, behöver du bara mata in kontantbelopp, kontantinsats samt återbetalningstid.
Vi provade detta på Freedom Finance hemsida. Vi fyllde i en lånesumma på 250 000 kr, kontantsinsats på 50 000 kr och en återbetalningstid på 5 år. Detta ger en månadskostnad på 3 809 kr. Effektiva räntan för lånet blir 5,60% och totalt betalar du tillbaka 228 919 kr under 60 månader. Du hittar säkert andra långivare som inte kräver kontantinsats, men då blir återbetalningstiden och månadskostnaden genast högre. Vi körde in samma summa hos ICA Banken och där blev månadskostnaden 4 852 kr.

billigaste lånet

Vad krävs för billån?

De viktigaste faktorerna som beaktas när du ansöker om billån är:
– Din ålder
– Din inkomst
– Möjliga betalningsanmärkningar
– Om du är skriven i Sverige
– Hur gammal bilen är om den används som säkerhet

Man kunde säga att det handlar om standardkrav, dvs. ganska samma som gäller när du ansöker om privatlån. De viktigaste faktorerna är dock din inkomst och om du har några betalningsanmärkningar. Om du har en anmärkning kan det bli svårare att få ett billån. Om du använder bilen som säkerhet, måste du även beakta bilens ålder. Vanligtvis får bilen inte vara äldre än 12 år om den skall fungera som säkerhet. Om det är en ny bil, så brukar löptiden på lånet blir 6-7 år. I princip kan du då köpa en 8 år gammal bil och ge den som säkerhet om du betalar tillbaka lånet på 4 år.
Om du använder bilen som säkerhet, måste du köpa den från en auktoriserad bilhandlare som samarbetar med finansbolagen. Här krävs även en kontantsinsats, som måste täcka minst 20% av bilens pris.

Låna pengar – ofta frågat

Läs mer om hur du går till väga när du vill låna

Du kan skicka in en ansökan hos oss, om:

  • Du är över 20 år gammal.
  • Du har inget skuldsaldo hos kronofogden.
  • Du är folkbokförd i Sverige.
  • Du har en deklarerad inkomst.

Oftast betalar långivarna ut lånet ännu samma dag som din ansökan godkändes.

Hur snabbt pengarna syns på ditt konto, beror på vilken bank du har. Långivarna kan oftast göra direktutbetalningar till Nordea och Handelsbanken. Vissa har även möjlighet att betala direkt till Swedbanks konton.

För att få reda på detta, måste du fylla i vår ansökan. Först efter att du gått igenom hela ansökningsprocessen får du reda på hur mycket du kan låna. Summan är dock inte alltid just den du ansökt om.

Absolut! Fyll bara i vår ansökan, så skickar vi dig vidare till de långivare som erbjuder just denna låneprodukt. För att få ett slutgiltigt svar, måste du fylla i ansökan till slut. Oftast får du svar på din ansökan direkt då du fyllt i alla uppgifter.

Hittade du inget passligt svar? Skicka oss ett mail

Om du inte hittade ett svar på din fråga, kan du alltid skicka oss ett mail på info@låna-pengar-24.se.

Vi svarar på din fråga inom 24 timmar.

Vårt tjänst erbjuder en snabb överblick av de tjänster som erbjuder lån i Sverige.

Du hittar allt från större krediter till mindre snabblån i vår lista nedan. Om du hittar ett lån som passar dig, klicka dig då vidare till ansökan. Du får svar på dig ansökan samma dag och utbetalningen sker oftast ännu samma dag.

Kundtjänst 24h

Information

Copyright 2019 © All rights reserved.